Akustična zasedba Drago Mislej - MEF in NOB

Zaključek bralne značke za odrasle

V sredo, 13. februarja 2019, ob 19.00 uri, vabljeni v veliko dvorano Ipavčevega kulturnega centra Šentjur na Zaključek bralne značke za odrasle.

Nastopila bo akustična zasedba Drago Mislej-Mef in NOB.


Drago Mislej-Mef nam je poznan kot pisec besedil za popevke, kitarist, glasbenik in novinar. Leta 2017 je prejel Ježkovo nagrado za izvirne dosežke in opuse v zvrsteh radijske in televizijske ustvarjalnosti, ki sledijo žlahtni tradiciji Ježkovega duha.

Skupina MEF in NOB (Narodnoosvobodilni bend) je nastajala kar nekaj let. V tem času je spreminjala člane in navdušenje do Mefovih pesmi, potem pa je dobila podobo akustičnega tria. Ob Mefu skupino od začetka sestavljata kitarist Armando Šturman in basist Gorast Radojevič. V zadnjih 16 letih  so posneli 3 albume; Najboljše so padle 2001, Svobodo 2005 in Najboljša leta 2013.

Trenutno so sredi snemanja četrtega albuma z naslovom: Ma ne že spet … Mef! Snemajo ga vsi glasbeniki, ki trenutno nastopajo z Mefom, od tradicionalnega akustičnega tria do “električne” skupine. Na radijskih postajah so se predstavili z pesmimi Ja, pa ja, angažirano Ukradli so nam mesto,  Mama, jaz nočem bit mona. Trenutno se na radijskih valovih vrtijo Padle so zastave (rdeče, bele, plave). Pozno jeseni so plasirali v eter še čisto svežo skladbo Ervin.

Na koncertu bodo poleg pesmi iz celotnega obdobja delovanja, predstavili še nekatere, doslej neobjavljene pesmi s prihajajočega albuma.


Ob koncu koncerta se bodo podelila priznanja udeležencem bralne značke za odrasle.

Vljudno vabljeni, vstop je prost.

Organizator: Knjižnica Šentjur

Nazaj

poročamo Več novic

Razstava poročnik Franjo Malgaj

Razstava

V avli Ipavčevega kulturnega centra Šentjur vam je do 20.11.2019 na ogled razstava:

Poročn...


Otroški abonma Jurček

Vpis v sezono 2019/2020

Vpis abonmaja bo potekal od 1. avgusta 2019 do 30. septembra 2019 v obratovalnem  času  Knjižn...