Poletni kino na prostem

Foxtrot (2017)

 

V četrtek, 23. avgusta 2018, ob 21.00 vabljeni na ogled filma Foxtrot. Projekcija filma bo na prostem, na ploščadi pred IKC-jem.


FOXTROT

Drama
Leto: 2017
Država: Izrael, Francija, Nemčija, Švica
Jezik: hebrejščina
Trajanje: 108 minut, oznaka R
Režija in scenarij: Samuel Maoz
Fotografija: Giora Bejach
Montaža: Arik Lahav Leibovich, Guy Nemesh
Glasba: Ophir Leibovitch, Amit Poznansky
Produkcija: Michael Weber, Viola Fügen, Eitan Mansuri, Čedomir Kolar, Marc Baschet, Michel Merkt
Igrajo: Lior Ashkenazi, Sarah Adler, Yonaton Shiray, Gefen Barkai, Dekel Adin, Shaul Amir, Itay Exlroad, Danny Isserles, Itamar Rotschild, Roi Miller, Arie Tcherner, Yehuda Almagor, Shira Haas, Karin Ugowsk

O FILMU

Z beneško veliko nagrado žirije ovenčana zgodba o naključjih in usodi, skozi katero režiser Samuel Maoz oriše ves absurd vojaške usmerjenosti današnjega Izraela.
Zakonca Michaela in Dafno nekega dne nepričakovano obiščejo predstavniki vojske. Sporočijo jima, da je njun sin Jonathan padel med opravljanjem vojaške dolžnosti. Po začetnem šoku začnejo Michaela jeziti preveč zagnano žalujoči sorodniki in pretirano prijazni vojaški birokrati, ki zakoncema dajejo podporo. Medtem ko se Michaelova žena predaja omami, on počasi drsi v vrtinec jeze, ta pa ga privede do nedoumljivega življenjskega obrata, ki se povsem enakovredno kosa z nadrealistično izkušnjo njegovega sina v izraelski vojski.

»Einstein je dejal, da je naključje božji način ostati anonimen. Fokstrot je ples moškega z lastno usodo. Gre za filozofsko priliko, ki poskuša z zgodbo o očetu in sinu razbiti nejasen koncept po imenu 'usoda'. Daleč vsak k sebi sta, vendar navkljub razdalji in popolni ločitvi med njima spremenita usodo drug drugega in svojo lastno. Izziv, ki sem si ga zadal, je bil proučiti vrzel med stvarmi, na katere lahko vplivamo, in tistimi, na katere ne moremo.«
- Samuel Maoz.
 

USTVARJALCI

Samuel Maoz se je rodil leta 1962 v Tel Avivu. Ko je bil star dvajset let, se je začela prva libanonska vojna. Spomin na strahote, ki jih je doživel kot strelec v tankovski enoti, je več kot dve desetletji kasneje prelil v svoj prvi celovečerec Libanon (2009). Film, ki se skoraj v celoti odvije v notranjosti tanka, mu je poleg številnih kritiških pohval prinesel zlatega leva v Benetkah. Maozov drugi celovečerec Foxtrot je bil osem let kasneje na istem festivalu ovenčan s srebrnim levom (veliko nagrado žirije).

Festivali in nagrade:

  • Benetke 2017 (velika nagrada žirije)
  • Telluride 2017
  • Toronto 2017


V primeru slabega vremena bo dogodek v veliki dvorani IKC.

Vstopnine ni.
 

Organizator: Knjižnica Šentjur - OE IKC

Dogodek v okviru Šentjurskega poletja 2018, katerega pokrovitelj je Občina Šentjur.

          

Nazaj

poročamo Več novic

Vpis v otroški abonma Jurček

Sezona 2018/2019

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da je Knjižnica Šentjur za vas in vaše otroke pripravila...


Klapa More

Koncert je prestavljen

Zaradi bolezni v skupini je koncert Klape More prestavljen na petek, 10. maja 2019, ob 20.00 u...


koledar dogodkov April 2019

Več dogodkov Najava prireditve