Rozamundine čarovnije

Igrano - glasbena predstava

V soboto, 19. septembra 2020, ob 10.00, vabljeni na ogled zadnje predstave v okviru otroškega abonmaja Jurček 2019/2020: Rozamundine čarovnije.

Rozamunda je mlada, neizkušena čarovnica, saj šteje šele kakšnih 900 let. Čarovnije ji še ne gredo prav dobro od rok, predvsem tiste kuharske ji delajo težave, pa tudi prijateljica muca Maca je bila čisto navaden muc, dokler je ni s ponesrečeno čarovnijo spremenila v preveliko mačko. Maca jo rešuje pred nepremišljenimi odločitvami, predvsem pa se ves čas po malem norčuje iz njene obsedenosti z lepoto, zdravo prehrano, zdravim načinom življenja in s čistočo.

Nekega dne Rozamunda opazi, da njen potoček ni več kristalno čist; ima čuden vonj in je sumljivo zeleno obarvan. Pa ne le to. Jutranji pogled v zrcalo ji razkrije, da so njen obraz preplavile živo rdeče pike. Če niso ošpice in ne alergija, kaj je krivo, da naša gospodična ni več mična? Čire, čare, čiribun, z odgovorom postreže čarobno ogledalo: "Iz cevi se v potok zliva gosta, gnusna svinjarija. Do tovarne vodi sled in razkriva, kdo zasvinjal nam bo planet. V sode skrivoma naliva prepovedana škropiva."

Rozamunda se znajde pred nemogočo nalogo. Kako naj reši svet, če se čarobna krogla uporablja zgolj v skrajnih in brezizhodnih primerih? Sploh pa takšne nad-čarovnije zmorejo le prave čudodelke, ona pa je čisto navadna mala coprnica ...

Ekološko obarvana zgodba otroke osvešča o pomenu gibanja in zdrave prehrane ter jih na zabaven način opozarja na posledice brezvestnega onesnaževanja narave.

Trajanje: 45 minut.
Primerno za otroke od 3. leta dalje.


Ustvarjalci:

Igrata: Damjana Golavšek in Mirjam Gravnar
Besedilo in songi: Damjana Kenda Hussu
Priredba in režija: Alenka Vidrih
Glasba: Karel Novak
Ideja za kostume: Alan Hranitelj
Čarodejski rekviziti: Janez Jošovc
Scenografija: Društvo Muzikalček
Producent: Društvo Muzikalček
Izvršni producent: Agencija PijaR


Vstopnina 5 €.

 

Nakup vstopnic je možen v obratovalnem času Knjižnice Šentjur, na spletnem portalu Mojekarte.si in pri posrednikih (Petrol, OMV, 3DVA Trafike itd.).

Organizator: Knjižnica Šentjur - OE IKC

Program podpira Občina Šentjur.

  • 1
  • 2

poročamo Več novic

OBVESTILO

Postopno odpiranje naših prostorov za javne prireditve

Spoštovani obiskovalci in obiskovalke,

z velikim veseljem vas obveščamo o postopnem odpira...


FUNKCIONALNA VADBA

Športno društvo AS

Potrebuješ spremembo v počutju, izgledu ali le sprostitev po napornem dnevu?
Potem pridi in ...