Vzpon in propad civilizacije Majev - ODPOVEDANO

Predava Šprajc Ivan

Zaradi odredbe o prepovedi javnih prireditev zaradi koronavirusa se prireditev prestavi na kasnejši čas. O nadomestnem terminu boste naknadno obveščeni.

 

V četrtek, 2. aprila 2020, ob 19. uri vabljeni v veliko dvorano Ipavčevega kulturnega centra Šentjur na predavanje Vzpon in propad civilizacije Majev.

Ljudstva, ki jih označujemo s skupnim imenom Maji, so ustvarila eno najbolj sijajnih in zanimivih civilizacij v zgodovini človeštva. Sorazmerno enotna kultura, katere začetki segajo v drugo tisočletje pr. n. št., se je razvila v vzhodnem delu Mezoamerike, širšega kulturnogeografskega območja, ki ustreza osrednjemu in južnemu delu današnje Mehike in severnemu delu Srednje Amerike in na katerem je v zadnjih treh tisočletjih pred prihodom španskih osvajalcev živela vrsta državno organiziranih družb. Zakaj je ta edinstvena kultura dosegla največji razcvet v nižavjih polotoka Jukatana, v negostoljubnem okolju tropskega gozda, in zakaj je prav tam doživela tudi največjo krizo ob koncu prvega tisočletja n. št.? V predavanju bodo povzeta najnovejša dognanja, ki nudijo vse bolj prepričljive odgovore na ta in druga vprašanja in osvetljujejo posebnosti družbene ureditve Majev, njihovega gospodarstva, arhitekture, urbanizma, religije in intelektualnih dosežkov.

Vstop prost.

Organizator: Knjižnica Šentjur

 

Nazaj

poročamo Več novic

NAKUP VSTOPNIC

Vstopnice v prodaji

!PRESTAVLJENO! SOBOTA, 14. 3. 2020, ob 10. uri: Otroški abonma Jurček: Rozamundine norčije

...


OBVESTILO

Prepoved javnih prireditev v zaprtih prostorih

Prepoved javnih prireditev v zaprtih javnih prostorih za VEČJE prireditve

Ministrstvo za z...


koledar javnih dogodkov Marec 2020

Več dogodkov Najava prireditve

Ipavčev kulturni center Šentjur
Ulica Dušana Kvedra 46
3230 Šentjur

tel.: (03) 746 37 46 (pon. - pet., od 7:00 do 15:00)
e-pošta: info@ikcsentjur.si