Gledališko-glasbeni abonma Gustav

Javni sklad za kulturne dejavnosti OI Šentjur

 

Abonma Gustav že od leta 2001 neprekinjeno razveseljuje gledališke navdušence in jim vsako leto ponudi aktualen in raznovrsten nabor petih ali šestih gledaliških in glasbenih predstav po večini profesionalnih slovenskih gledališč.

Organizator skrbi za to, da v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur gostujejo prvovrstne predstave, ki navdušujejo obiskovalce po vsej Sloveniji, pri čemer sledi ideji, da so izbrane uprizoritve na visoko kakovostni umetniški ravni. Številne obiskovalce zagotovo privlačijo tudi vélika imena slovenskih gledališč, ki se ustavijo v Šentjurju. V abonma vključuje komedije, drame, muzikale, opere, glasbene predstave in ostale zvrsti teatra. Vsako leto (po navadi decembra) se abonenti z organiziranim avtobusnim prevozom odpravijo v Ljubljano ali Maribor v operne hiše ali gledališča in si tam ogledamo eno izmed predstav.

Pri izboru predstav za posamezno sezono se skušamo držati izreka švedskega gledališkega in filmskega režiserja Ingmarja Bergmana: »Prava umetnost je predvsem tista, ki v nas premakne kako čutečo struno, tista, ki nas razburi v najbolj intimnih čustvovanjih.« Torej, naš namen je, da videna predstava v abonentih vzbudi raznolika čustva, bodisi je to smeh, jok, šok, presenečenje ali preprosto le notranje zadovoljstvo, ko odidejo iz dvorane. In da se naslednjič znova z veseljem vrnejo.


Dodatne informacije na:

Center kulture Gustav, Ul. Dušana Kvedra 16, 3230 Šentjur

03 491 40 70 ali oi.sentjur@jskd.si

poročamo Več novic

Razstava poročnik Franjo Malgaj

Razstava

V avli Ipavčevega kulturnega centra Šentjur vam je do 20.11.2019 na ogled razstava:

Poročn...


Otroški abonma Jurček

Vpis v sezono 2019/2020

Vpis abonmaja bo potekal od 1. avgusta 2019 do 30. septembra 2019 v obratovalnem  času  Knjižn...