Gledališko-glasbeni abonma Gustav

Javni sklad za kulturne dejavnosti OI Šentjur

 

Abonma Gustav že od leta 2001 neprekinjeno razveseljuje gledališke navdušence in jim vsako leto ponudi aktualen in raznovrsten nabor petih ali šestih gledaliških in glasbenih predstav po večini profesionalnih slovenskih gledališč.

Organizator skrbi za to, da v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur gostujejo prvovrstne predstave, ki navdušujejo obiskovalce po vsej Sloveniji, pri čemer sledi ideji, da so izbrane uprizoritve na visoko kakovostni umetniški ravni. Številne obiskovalce zagotovo privlačijo tudi vélika imena slovenskih gledališč, ki se ustavijo v Šentjurju. V abonma vključuje komedije, drame, muzikale, opere, glasbene predstave in ostale zvrsti teatra. Vsako leto (po navadi decembra) se abonenti z organiziranim avtobusnim prevozom odpravijo v Ljubljano ali Maribor v operne hiše ali gledališča in si tam ogledamo eno izmed predstav.

Pri izboru predstav za posamezno sezono se skušamo držati izreka švedskega gledališkega in filmskega režiserja Ingmarja Bergmana: »Prava umetnost je predvsem tista, ki v nas premakne kako čutečo struno, tista, ki nas razburi v najbolj intimnih čustvovanjih.« Torej, naš namen je, da videna predstava v abonentih vzbudi raznolika čustva, bodisi je to smeh, jok, šok, presenečenje ali preprosto le notranje zadovoljstvo, ko odidejo iz dvorane. In da se naslednjič znova z veseljem vrnejo.

 

Vpis abonmaja Gustav bo potekal od 1. do 14. oktobra 2018
po elektronski pošti oi.sentjur@jskd.si in po telefonu 03 491 40 70 ter 041 507 770 od ponedeljka do petka med 9. in 14. uro.

 

Dodatne informacije na:

Center kulture Gustav, Ul. Dušana Kvedra 16, 3230 Šentjur

03 491 40 70 ali oi.sentjur@jskd.si

poročamo Več novic

Vpis v otroški abonma Jurček

Sezona 2018/2019

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da je Knjižnica Šentjur za vas in vaše otroke pripravila...


Klapa More

Koncert je prestavljen

Zaradi bolezni v skupini je koncert Klape More prestavljen na petek, 10. maja 2019, ob 20.00 u...


koledar dogodkov April 2019

Več dogodkov Najava prireditve